Author Topic: SimPe won't allow me to use DDS when importing  (Read 232 times)

Offline Betsy4Arts

SimPe won't allow me to use DDS when importing
« on: November 21, 2018, 07:33:13 PM »
minibud My lovely daughter finally fixed my laptop so I can access simPe!  patrick But now, when I try to use the DDS, I get this ugly pop up!!  madgirl


It will allow me to use the simple import but the quality of the graphics of my recolor in game is horrid. Any suggestions?
headach

Online Kim

 
The following users thanked this post: Betsy4Arts
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #2 on: November 21, 2018, 11:15:56 PM »
OMGjaw Thanks Kim. I'll have to wait until my family returns from Maine so one of my kids can do this for me. Hope it works.  apekiss
 
The following users thanked this post: Kim
 
The following users thanked this post: Kim

Offline Heidi

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #3 on: November 22, 2018, 03:28:04 AM »
What do you mean with 'use the DDS'? Build DXT? I had the same problem a few months ago. I reinstalled SimPe and my problem was solved. I don't know why this happened. Do you have the Quaxi version of SimPe?
  

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #4 on: November 22, 2018, 04:08:06 PM »
minibud Hi Heidi, I only use simPe for recoloring now so the Build DXT would have nothing to do with my problem. But, thanks so much for taking the time to offer me some help.  :pinkieheart

Offline Heidi

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #5 on: November 22, 2018, 07:08:35 PM »
Okay, very welcome! May I ask how do you import the texture files?
  

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #6 on: November 22, 2018, 07:27:29 PM »
minibud I have always clicked on the "import DDS" and voila', much better results with the graphics. I spoke to my lovely daughter and she knows exactly what to do to fix my problem. Another problem is, she and the rest of my family are up in Maine for Thanksgiving. Won't be back till Saturday. I had to stay behind as I have a severely handicapped daughter who does not travel well.

Offline Heidi

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #7 on: November 23, 2018, 12:28:31 AM »
I feel sorry for you that you can't be with your whole family to celebrate your Thanksgiving.Import DDS never worked for me and I didn't know that one can import textures that way. Maybe I learn sometime to use it.
Nonetheless, I wish you nice days, Betsy!
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #8 on: November 29, 2018, 07:23:35 PM »
madgirl Well, we followed all the instructions with the tutorial above and no luck. I have windows 10 - 64 bit and simpe should be allowing my 3GB> but it's not. Just that loathesome pop up declaring that I don't have enough memory. I posted the question as to how to fix this at MTS2 but no one has responded yet. This is so dumb. I have been recoloring forever and have never had this happen. I feel so bad that I can't be a part of the simPearl's holiday gift giving. Hopefully someone will have an answer.  headach headach fairypoop

Online Kim

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #9 on: November 29, 2018, 11:11:31 PM »
Betsy I've always got an error with the DDS, I always use DXT. Maybe try that?
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #10 on: November 29, 2018, 11:38:19 PM »
minibud Sorry Kim, but I'm a doorknob and have no idea what that is. This is what I see:


Online Kim

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #11 on: November 29, 2018, 11:56:25 PM »
I've got a tutorial somewhere, I'll have a look in the morning as I'm on my way to bed now  hearts
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #12 on: November 30, 2018, 12:07:03 AM »
minibud Thank you sweetheart. Good night, sleep well.  :pinkieheart

Offline Betsy4Arts

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #13 on: November 30, 2018, 01:15:59 AM »
coralrahrah coralrahrah I figured it out!! It's now working so hopefully I'll have some gifts soon!! Thanks for all your help Kim, you pointed me in the right direction!  xmasgifties
 
The following users thanked this post: Petunia Mae Witherbottom
 
The following users thanked this post: Petunia Mae Witherbottom

Online Kim

Re: SimPe won't allow me to use DDS when importing
« Reply #14 on: November 30, 2018, 10:00:55 AM »
That's great Betsy! So glad you figured it out. I found the tutorial so I'm still going to post it in case anyone else needs it  :)
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts, Christobal
 
The following users thanked this post: Betsy4Arts, Christobal